Tuesday, June 13, 2006

Skärpning Bert, skärpning!

Så äntligen, idag fick Piratbyrån in sin replik på Bert Karlssons märkliga angrepp mot The Pirate Bay. Vårt bidrag till debatten fick den klatchiga (?) rubriken "Berts anklagelser är skrämmande" och förklarar för Bert hur det egentligen ligger till.

En sak som tyvärr inte kom med, men som i sammanhanget är relativt viktig, är det faktum att innehållet på The Pirate Bay är användarstyrt och därför inte kan påverkas eller styras av någon i admingruppen. Det var förövrigt ett av de krav vi från Piratbyrån ställde på den nya admingruppen som tog över The Pirate Bay när det knoppades av - vi ansåg det vara en av grundbultarna i verksamheten.

För att förtydliga; Bert Karlsson använde alltså en helsida i Aftonbladet för att förklara att The Pirate Bay styrdes av högerextremister. Den ende person som kan kopplas till någon form av högerextrem rörelse är Rix Telecoms VD Carl Lundström. Rix Telecom sponsrade tidigare Piratbyrån och The Pirate Bay med bandbredd och serverplats, men mer samröre än så har vi inte haft. Givetvis har varken Lundström eller någon annan finansiär kunnat styra innehållet på någon av siterna.

Och så den avslutande kuriösa slutklämmen; Carl Lundström, den man som alltså Bert Karlsson använder som slagträ i kampen mot fildelningen har inte bara varit aktiv inom Sverigedemokraterna. Han var också med och startade ett annat litet svenskt missnöjesparti, ett parti med en ful gul gubbe som partisymbol. Just det, Lundström var i början av nittiotalet med och startade Ny Demokrati tillsammans med bland andra Bert Karlsson.

Eftersom spillrorna av Ny Demokrati på flera håll gått samman med Sverigedemokraterna ligger det därför istället nära tillhands att säga att det är pengarna Bert Karlsson tjänat på skivbolaget Marianne (som profilerat sig mot dansband och svensktoppen) som i förlängningen ligger till grund för att rasistiska partier och idéer överhuvudtaget fått fotfäste i Sverige.

Så stfu, Bert, och börja med att sopa framför din egen dörr.

5 Comments:

Blogger Södra Viktoria said...

hehe tackar där fick han så han teg.

3:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mycket bra. Jag tänkte samma sak: "Den enda högerextremisten är Bert sjäv."

8:16 AM  
Blogger Technologen said...

Bert har insett att han inte kan vinna debatten och därmed sympatier med "stöld-är-stöld"-argumentet, så han försöker desperat smutskasta med rasismanklagelser för att piracy-kretsen ska tappa sympatisörer. Ett tafatt försök. Och ni fick till en bra replik.

2:48 AM  
Blogger Eurasian warrior said...

Piratebay is UP!
The shit is FUCKED!

3:16 AM  
Blogger Eklindh said...

Hmm bert som högerextrimist. Ja varför inte.

3:30 PM  

Post a Comment

<< Home